Nieuws
Zorg Hygiënecode een jaar
De implementatie van de nieuwe Hygiënecode Afhankelijk van de grootte van een organisatie kan het communiceren over de nieuwe Hygiënecode een uitdaging zijn. Hoe zorgt
Veilige voeding tijdens koningsdag
Veilige voeding tijdens koningsdag Wanneer u voeding verwerkt of verkoopt moet u voldoen aan de warenwet. Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleren
Veilige Paaseieren
Veilige paaseieren Bij gekleurde eieren die je in de winkel koopt, loop je geen enkel risico dat de kleurstof door de eierschaal dringt. Bij gebruik van
Wetswijziging kruisbesmetting allergenen verpakte producten
Wetswijziging geeft duidelijkheid over het vermelden van kruisbesmetting van allergenen Per 1 januari 2024 is er nieuwe wetgeving over het vermelden van allergenen op het
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Sushi Class
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Sushi Class! Op vrijdag 8 maart 2024 heeft Sushi Class te Lisse, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Tijdens een feestelijke uitreiking heeft de heer
Inspectieresultaten NVWA allergeneninformatie niet voorverpakte levensmiddelen
Resultaten inspecties NVWA allergeneninformatie niet-verpakte levensmiddelen Sinds 2021 inspecteert de NVWA de allergeneninformatie van niet-verpakte levensmiddelen in de horeca, ambachtelijke bedrijven en retail. Dit is een
Jaaroverzicht voedselgerelateerde uitbraken
Jaaroverzicht meldingen voedselgerelateerde uitbraken Jaarlijks publiceert het RIVM een rapport met het aantal voedselgerelateerde uitbraken. Je spreekt van een uitbraak als twee of meer mensen
Wie is de locatieverantwoordelijke?
Wie is de locatieverantwoordelijke binnen de HACCP en voedselveiligheid? Op elke locatie binnen een organisatie of bedrijf controleert een verantwoordelijke of de maatregelen op de juiste
Nieuwe Hygiënecode zorginstellingen, woonvormen en Defensie 2023
Nieuwe Hygiënecode zorginstellingen, woonvormen en Defensie 2023 Sinds 1 juli 2023 mogen de oude Hygiënecodes van zorginstellingen en Defensie 2014 en woonvormen 2016 niet meer gebruikt
Deelnemers regiocongres verrast met Veiligvoedsel.nl Awards
Deelnemers blij verrast met Veiligvoedsel.nl Award tijdens regiocongressen nieuwe Hygiënecode 2023 Vanwege de nieuwe Hygiënecode organiseerde Stichting Veiligvoedsel.nl in samenwerking met Intrakoop vier regiocongressen door heel
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor 4 locaties van Surplus
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor 4 locaties van Surplus Op 22 november 2022 zijn de certificaten uitgereikt voor het behalen van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor de woonvormen voor
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor het Zonnehuis!
Stichting QuaRijn de beste zorgorganisatie van provincie Utrecht?! Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor het Zonnehuis! Zorgcentrum het Zonnehuis Doorn, onderdeel van Stichting QuaRijn ontving op dinsdag 13
Voldoet u aan de allergenenwetgeving?
Voldoet u nog steeds aan de allergenenwetgeving? Het naleven van de allergenenwet wordt beoordeeld bij een bezoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)
Inspectieresultaten NVWA sneller openbaar
Inspectieresultaten NVWA sneller openbaar In de afgelopen jaren zijn er al inspectieresultaten van de horecagelegenheden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bekend gemaakt. Per 1 september
Etikettering van levensmiddelen top 5
Etikettering van levensmiddelen Een voorverpakt levensmiddel moet voldoen aan de wet etikettering. Het geven van eerlijke en kloppende informatie is een belangrijk onderdeel van de wet
Welke Hygiënecode moet ik kiezen?
Welke Hygiënecode moet ik kiezen? Is het kiezen van een Hygiënecode verplicht? Het is niet verplicht om te werken met een Hygiënecode. Het is
Covid-19 en voedselveiligheid
Covid-19 en voedselveiligheid Is besmetting van het coronavirus via voeding mogelijk? Voor zover bekend wordt Covid-19 overgedragen van mens op mens (of dier). De besmetting
Keurmerk voor 6 locaties zorggroep de laren
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor 6 locaties van Zorggroep De Laren! Op vrijdag 10 mei jl. zijn de certificaten uitgereikt voor het behalen van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens
Vijftig voedingsmiddelen van de toekomst
In februari 2019 heeft wereldhulporganisatie WNF in samenwerking met levensmiddelenbedrijf Knorr een rapport uitgebracht over de voedingsmiddelen van de toekomst: met deze 50 voedingsmiddelen zou de gehele wereldbevolking voldoende gevoed kunnen worden zonder dat dit belastend is voor het milieu, aldus Dr. Tony Juniper.
Interne audit vragenlijst opstellen
Interne audit vragenlijst opstellen Waarom een audit vragenlijst gebruiken? Een auditlijst vormt de rode draad van een interne audit. Het zorgt ervoor dat de processen met voldoende diepgang
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard
Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard Woonzorgcentrum Hugo-Waard, onderdeel van De Pieter Raat Stichting in Heerhugowaard, ontving donderdagmorgen 29 november 2018 het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst
Handen wassen verbetert de voedselveiligheid
Handen wassen verbetert de voedselveiligheid Heeft handen wassen echt zin? Met je handen verspreid je eenvoudig ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën, omdat je er veel mee aanraakt. Het
Acrylamide en de nieuwe regelgeving
Acrylamide en de nieuwe regelgeving Nieuwe verordening Vanaf 11 april 2018 is de nieuwe wetswijziging met betrekking tot acrylamide van kracht. Wanneer je veel acrylamide binnenkrijgt via de
Inspectiegegevens NVWA slachthuizen roodvlees openbaar
Slachthuizen rood vlees presteren minder goed op hygiëne Inspectiegegevens NVWA slachthuizen rood vlees openbaar Eind augustus van dit jaar zijn voor het eerst de bedrijfsnamen openbaar gemaakt van