Voor antwoorden en oplossingen 050 - 311 95 20 | info@veiligvoedsel.nl

Voor antwoorden en oplossingen
050 - 311 95 20
info@veiligvoedsel.nl

Actueel

Meer meldingen van voedselgerelateerde uitbraken

Meer meldingen van voedselgerelateerde uitbraken

Meer meldingen van voedselgerelateerde uitbraken Rapport RIVM gepubliceerd met cijfers over 2017 In juli van 2018 heeft het RIVM een rapport gepubliceerd met het aantal voedselgerelateerde uitbraken. Je spreekt van een uitbraak als twee of meer mensen tegelijk ziek worden na het eten van hetzelfde voedsel. De meldingen van voedselvergiftigingen en voedselinfecties worden verzamelt door…

Acrylamide en de nieuwe regelgeving

Acrylamide en de nieuwe regelgeving

Acrylamide en de nieuwe regelgeving Nieuwe verordening Vanaf 11 april 2018 is de nieuwe wetswijziging met betrekking tot acrylamide van kracht. Wanneer je veel acrylamide binnenkrijgt via de voeding is dit een risico voor de gezondheid. Er is dan een grotere kans op kanker. Uit onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) is gebleken…

Inspectiegegevens NVWA slachthuizen roodvlees openbaar

Inspectiegegevens NVWA slachthuizen roodvlees openbaar

Slachthuizen rood vlees presteren minder goed op hygiëne Inspectiegegevens NVWA slachthuizen rood vlees openbaar Eind augustus van dit jaar zijn voor het eerst de bedrijfsnamen openbaar gemaakt van de slachthuizen voor rood vlees. Het is vanaf nu inzichtelijk hoe de bedrijven scoren op hygiëne en dierenwelzijn. De laatste resultaten die worden weergegeven zijn van juli…

Onderzoek diepvriesproducten afgerond

Onderzoek diepvriesproducten afgerond

Onderzoek diepvriesproducten is afgerond NVWA deed terugroepactie naar diepvriesgroente mogelijk besmet met Listeria Bijna 1,3 miljoen kilo diepvriesgroenten, afkomstig uit een Hongaarse fabriek van producent Greenyard, was mogelijk besmet met de Listeria bacterie. De NVWA heeft bij ongeveer 15.000 producten, groothandels, horeca en supermarkt bedrijven benaderd om de producten uit de handel te halen. In…

Diepvriesgroenten besmet met Listeria monocytogenes

Diepvriesgroenten besmet met Listeria monocytogenes

Diepvriesgroenten mogelijk besmet met Listeria monocytogenes In diverse landen in Europa, ook in Nederland, zijn diepvriesgroenten op de markt gekomen die mogelijk besmet zijn met Listeria monocytogenes. Dit blijkt uit een melding van de EFSA. De NVWA heeft ook een bericht op zijn website geplaatst. De ingevroren groenten komen uit een fabriek in Hongarije van…

Mennistenerf ontvangt keurmerk voedselveiligheid

Mennistenerf ontvangt keurmerk voedselveiligheid

Mennistenerf in Zaandam Het enige Zorgcentrum met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl binnen de Zaanstreek! Zorgcentrum Mennistenerf in Zaandam, ontving afgelopen vrijdag 25 mei, tijdens een feestelijke bijeenkomst het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. De heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, overhandigde de certificaten voor de centrale bereidingsruimte en het restaurant aan Gertjan Helsdingen, teamleider restaurant van Zorgcentrum Mennistenerf.…

De nieuwe aanpak van de NVWA – prof. dr. Bernd van der Meulen

De nieuwe aanpak van de NVWA – prof. dr. Bernd van der Meulen

De nieuwe aanpak van de NVWA – prof. dr. Bernd van der Meulen Interview met prof. dr. Bernd van der Meulen over de nieuwe aanpak van de NVWA De nieuwe aanpak van de NVWA is dat ze er bovenop zitten, meer nog dan vroeger en sneller. Bij een eventuele uitbraak van een voedselveiligheidsprobleem is de…

Ad Verhagen – Kijk met een andere bril naar de zorg

Ad Verhagen – Kijk met een andere bril naar de zorg

Kijk op een andere manier naar de zorg dan je gewend bent Probeer op een andere manier naar uw zorgorganisatie te kijken dan traditioneel. Bijvoorbeeld door de bril van Horeca of van een tandarts. Op een andere manier naar dezelfde processen kijken kan soms erg verhelderend zijn. Het wil niet zeggen dat u dat dan…

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Ewoud en Elisabeth Gasthuis!

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Ewoud en Elisabeth Gasthuis!

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Ewoud en Elisabeth Gasthuis! Woonzorgcentrum Ewoud & Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede, onderdeel van Stichting QuaRijn ontving op woensdag 2 maart het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Patrick Jansen, Teammanager Hoteldienst van Stichting QuaRijn. Een groot compliment voor…

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.