Voor antwoorden en oplossingen 050 - 311 95 20 | info@veiligvoedsel.nl

Voor antwoorden en oplossingen
050 - 311 95 20
info@veiligvoedsel.nl

Actueel

horeca-e-learning

Genomineerden Veiligvoedsel.nl Awards 2019

Genomineerden Veiligvoedsel.nl Awards 2019 De genomineerden van de Veiligvoedsel.nl Awards 2019 zijn bekend! De winnaars van de Veiligvoedsel.nl Awards worden bekend gemaakt op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2019 in hotel Van der Valk te Veenendaal op 07 februari. De genomineerden per categorie: (op alfabetische volgorde) Beste Nieuwkomer Pieter Raat Stichting, Hugo-Waard, restaurant de Waard Zorggroep De…

Interne audit vragenlijst opstellen

Interne audit vragenlijst opstellen

Interne audit vragenlijst opstellen Waarom een audit vragenlijst gebruiken? Een auditlijst vormt de rode draad van een interne audit. Het zorgt ervoor dat de processen met voldoende diepgang worden beoordeeld. Een goede auditlijst zorgt ervoor dat de auditor zorgvuldig werkt en geen onderdelen vergeet. Bovendien is het met een goede auditlijst makkelijker om de tijd…

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard Woonzorgcentrum Hugo-Waard, onderdeel van De Pieter Raat Stichting in Heerhugowaard, ontving donderdagmorgen 29 november 2018 het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting. Uitreiking Keurmerk Veiligvoedsel.nl De uitreiking van het…

Handen wassen verbetert de voedselveiligheid

Handen wassen verbetert de voedselveiligheid

Handen wassen verbetert de voedselveiligheid Heeft handen wassen echt zin? Met je handen verspreid je eenvoudig ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën, omdat je er veel mee aanraakt. Het toiletbezoek, het uitlaten van je hond, het snijden van rauw vlees of het legen van de afvalbak zijn enkele voorbeelden waarbij je in aanraking met ziekteverwekkers kan…

Meer meldingen van voedselgerelateerde uitbraken

Meer meldingen van voedselgerelateerde uitbraken

Meer meldingen van voedselgerelateerde uitbraken Rapport RIVM gepubliceerd met cijfers over 2017 In juli van 2018 heeft het RIVM een rapport gepubliceerd met het aantal voedselgerelateerde uitbraken. Je spreekt van een uitbraak als twee of meer mensen tegelijk ziek worden na het eten van hetzelfde voedsel. De meldingen van voedselvergiftigingen en voedselinfecties worden verzamelt door…

Acrylamide en de nieuwe regelgeving

Acrylamide en de nieuwe regelgeving

Acrylamide en de nieuwe regelgeving Nieuwe verordening Vanaf 11 april 2018 is de nieuwe wetswijziging met betrekking tot acrylamide van kracht. Wanneer je veel acrylamide binnenkrijgt via de voeding is dit een risico voor de gezondheid. Er is dan een grotere kans op kanker. Uit onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) is gebleken…

Inspectiegegevens NVWA slachthuizen roodvlees openbaar

Inspectiegegevens NVWA slachthuizen roodvlees openbaar

Slachthuizen rood vlees presteren minder goed op hygiëne Inspectiegegevens NVWA slachthuizen rood vlees openbaar Eind augustus van dit jaar zijn voor het eerst de bedrijfsnamen openbaar gemaakt van de slachthuizen voor rood vlees. Het is vanaf nu inzichtelijk hoe de bedrijven scoren op hygiëne en dierenwelzijn. De laatste resultaten die worden weergegeven zijn van juli…

Onderzoek diepvriesproducten afgerond

Onderzoek diepvriesproducten afgerond

Onderzoek diepvriesproducten is afgerond NVWA deed terugroepactie naar diepvriesgroente mogelijk besmet met Listeria Bijna 1,3 miljoen kilo diepvriesgroenten, afkomstig uit een Hongaarse fabriek van producent Greenyard, was mogelijk besmet met de Listeria bacterie. De NVWA heeft bij ongeveer 15.000 producten, groothandels, horeca en supermarkt bedrijven benaderd om de producten uit de handel te halen. In…

Diepvriesgroenten besmet met Listeria monocytogenes

Diepvriesgroenten besmet met Listeria monocytogenes

Diepvriesgroenten mogelijk besmet met Listeria monocytogenes In diverse landen in Europa, ook in Nederland, zijn diepvriesgroenten op de markt gekomen die mogelijk besmet zijn met Listeria monocytogenes. Dit blijkt uit een melding van de EFSA. De NVWA heeft ook een bericht op zijn website geplaatst. De ingevroren groenten komen uit een fabriek in Hongarije van…

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.