Voor antwoorden en oplossingen 050 - 311 95 20 | info@veiligvoedsel.nl

Voor antwoorden en oplossingen
050 - 311 95 20
info@veiligvoedsel.nl

Sprekers Nationaal Congres Veilig Voedsel 2018

Viola Mulder, Dagvoorzitter

Viola 4 DRUK

Fotografe Sjoukje Killian

Viola Mulder (1979) is eigenaar van Voilá. Ze rondde een opleiding Hoger Hotelmanagement af aan de Christelijk Hogeschool Noord-Nederland in Leeuwarden en een opleiding Bedrijfskunde – General Management aan Universiteit Nyenrode. Alleen of samen met haar collega’s wordt ze ingehuurd als projectmanager, adviseur, trainer of interim-manager in onder andere de horeca, zorg en retail. Ze heeft een passie voor alles wat met gastvrijheid en (facilitaire) kwaliteitsverbetering te maken heeft.

Prof. dr. B.M.J. (Bernd) van der Meulen, directeur van het European Institute for Food Law en hoogleraar levensmiddelenrecht aan WU

bernd van der meulen

Prof. dr. B.M.J. (Bernd) van der Meulen is directeur van het European Institute for Food Law en hoogleraar levensmiddelenrecht aan Wageningen Universiteit. Het Instituut verzamelt, creëert en deelt kennis van het levensmiddelenrecht door middel van publicaties, opleidingen, trainingen (ook in-house) en consultancy. Tevens werkt hij als vrijwilliger mee bij de Voedselbank Amsterdam.

Website instituut: www.food-law.nl
Persoonlijke website: www.BerndvanderMeulen.eu
Boekenserie food law: http://www.wageningenacademic.com/series/227-1871-3483
Voor uw steun aan de voedselbank: www.voedselbank.org

Plenaire lezing “Wettelijke aansprakelijkheid, de gevolgen voor u”

Prof. dr. zal juridische implicaties van de strengere interventieaanpak vanuit de NVWA te bespreken.

Toine Wilke, biochemicus en voedingskundige

ZeewiertripToine

Toine Wilke, beter bekend als ‘Toine de Zeewierman’ is biochemicus en voedingskundige. Hij deed onderzoek naar de gezondheidseffecten van zeewier in Ierland, waar hij ontdekte hoe goed, duurzaam en lekker deze zeegroenten eigenlijk zijn. Eenmaal terug in Nederland heeft hij nog maar één missie: Iedereen zeewier laten eten.

Toine creëert, inspireert, en adviseert bedrijven op het gebied van zeewier en voeding. Daarnaast is hij storyteller, en was afgelopen jaar onder andere te horen en zien bij TEDx, 3FM en Falling Walls.

Plenaire lezing “Ja, zeewier!”

Zeewier is de toekomst van ons voedsel: het is gezond, duurzaam én heel erg lekker. In deze gepassioneerde TED talk legt hij uit waarom.

Ad Verhagen MFM, manager horeca bij Zorgwaard in de Hoeksche Waard

Ad Verhagen (002)

Ad Verhagen heeft diverse horecaopleidingen als gastheer gevolgd, daarnaast alle opleidingen m.b.t. instellingskoken. Laatste opleiding was een facilitaire; Master of Facility Management, Rijksuniversiteit Groningen.

Hij heeft in diverse horecazaken en zorginstellingen gewerkt. Hij was medeorganisator van studiereizen naar China (themareizen rondom facility maar ook eten en drinken) en was betrokken bij verschillende nieuwbouwprojecten.

Plenaire lezing “Ja, zeewier!”

We kijken vaak door onze oude vertrouwde bril van zorg naar onze processen, ook als we gaan vernieuwen. Door dit op een andere manier te doen kan er iets heel anders ontstaan met een geheel andere uitstraling. Dit is niet alleen bij het ontwerpen van een nieuw gebouw maar ook bij het creëren van een nieuw concept. Welke problemen kan je tegenkomen en hoe ga je daar mee om? Wat is er mogelijk op het gebied van HACCP en welke remmende factoren zijn er?

Workshop “Van zorg naar horeca; eten en drinken in een topzaak!”

Hoe Zorgwaard gekozen heeft om eten en drinken centraal te stellen in het beleid en daar de vruchten van plukt.

Thomas Plakké, Voedingsdeskundige en onderzoeker

Breda, 2008-05-29, Thomas PlakkŽ van Nutriconcepts

© De Beeldkuil / marcel bekken

Thomas Plakké is voedingsdeskundige en  onderzoeker

Hij is partner van Nutrition Consultants Cooperative. Hij doet trend- en concurrentenanalyse voor voedingsproducenten en retailers in de Benelux en Europa. Hij ondersteund bij de ontwikkeling van nieuwe producten, marketing en verkoop van gekoelde convenience food-concepten in de detailhandel en foodservice. Hij begeleidt projecten in de agrifoodsector. Hij helpt levensmiddelen- en agrifoodbedrijven bij differentiatiestrategieën en het positioneren van hun producten op kanalen voor de detailhandel en de foodservice.

Plenaire lezing; Thomas Plakké is de persoon die alles weet over trends in de levensmiddelenindustrie. Hij zal vertellen over de voedselveiligheid standaarden BRC en IFC.  Bovendien betrekt hij u bij de laatste ontwikkelingen met betrekking tot E-nummers.