Actueel

Wakame

Vijftig voedingsmiddelen van de toekomst

In februari 2019 heeft wereldhulporganisatie WNF in samenwerking met levensmiddelenbedrijf Knorr een rapport uitgebracht over de voedingsmiddelen van de toekomst: met deze 50 voedingsmiddelen zou de gehele wereldbevolking voldoende gevoed kunnen worden zonder dat dit belastend is voor het milieu, aldus Dr. Tony Juniper.

Beste Nieuwkomer 2019 Zorggroep de Laren, Villa Marijke Elisabeth, keuken te Hilversum blij met prijs

Winnaars Veiligvoedsel.nl Awards 2019

Veiligvoedsel.nl Awards 2019 De winnaars zijn bekend! Op donderdag 7 februari heeft Stichting Veiligvoedsel.nl aan de beste zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland de Veiligvoedsel.nl Award uitgereikt. In zeven categorieën werd gestreden om de beste van Nederland te zijn. Een jaar lang is er door bijna 500 zorglocaties en afdelingen gestreden om de felbegeerde Veiligvoedsel.nl Awards. De top…

horeca-e-learning

Genomineerden Veiligvoedsel.nl Awards 2019

Genomineerden Veiligvoedsel.nl Awards 2019 De genomineerden van de Veiligvoedsel.nl Awards 2019 zijn bekend! De winnaars van de Veiligvoedsel.nl Awards worden bekend gemaakt op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2019 in hotel Van der Valk te Veenendaal op 07 februari. De genomineerden per categorie: (op alfabetische volgorde) Beste Nieuwkomer Pieter Raat Stichting, Hugo-Waard, restaurant de Waard Zorggroep De…

Interne audit vragenlijst opstellen

Interne audit vragenlijst opstellen

Interne audit vragenlijst opstellen Waarom een audit vragenlijst gebruiken? Een auditlijst vormt de rode draad van een interne audit. Het zorgt ervoor dat de processen met voldoende diepgang worden beoordeeld. Een goede auditlijst zorgt ervoor dat de auditor zorgvuldig werkt en geen onderdelen vergeet. Bovendien is het met een goede auditlijst makkelijker om de tijd…

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard in Heerhugowaard Woonzorgcentrum Hugo-Waard, onderdeel van De Pieter Raat Stichting in Heerhugowaard, ontving donderdagmorgen 29 november 2018 het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting. Uitreiking Keurmerk Veiligvoedsel.nl De uitreiking van het…

Handen wassen verbetert de voedselveiligheid

Handen wassen verbetert de voedselveiligheid

Handen wassen verbetert de voedselveiligheid Heeft handen wassen echt zin? Met je handen verspreid je eenvoudig ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën, omdat je er veel mee aanraakt. Het toiletbezoek, het uitlaten van je hond, het snijden van rauw vlees of het legen van de afvalbak zijn enkele voorbeelden waarbij je in aanraking met ziekteverwekkers kan…

Acrylamide en de nieuwe regelgeving

Acrylamide en de nieuwe regelgeving

Acrylamide en de nieuwe regelgeving Nieuwe verordening Vanaf 11 april 2018 is de nieuwe wetswijziging met betrekking tot acrylamide van kracht. Wanneer je veel acrylamide binnenkrijgt via de voeding is dit een risico voor de gezondheid. Er is dan een grotere kans op kanker. Uit onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) is gebleken…

Diepvriesgroenten besmet met Listeria monocytogenes

Diepvriesgroenten besmet met Listeria monocytogenes

Diepvriesgroenten mogelijk besmet met Listeria monocytogenes In diverse landen in Europa, ook in Nederland, zijn diepvriesgroenten op de markt gekomen die mogelijk besmet zijn met Listeria monocytogenes. Dit blijkt uit een melding van de EFSA. De NVWA heeft ook een bericht op zijn website geplaatst. De ingevroren groenten komen uit een fabriek in Hongarije van…

Mennistenerf ontvangt keurmerk voedselveiligheid

Mennistenerf ontvangt keurmerk voedselveiligheid

Mennistenerf in Zaandam Het enige Zorgcentrum met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl binnen de Zaanstreek! Zorgcentrum Mennistenerf in Zaandam, ontving afgelopen vrijdag 25 mei, tijdens een feestelijke bijeenkomst het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. De heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, overhandigde de certificaten voor de centrale bereidingsruimte en het restaurant aan Gertjan Helsdingen, teamleider restaurant van Zorgcentrum Mennistenerf.…

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.